2019-09-18

Teknikdagarna 2019 – Bli klimatsmart på 360 minuter!

Smart informationslagring, förebyggande ledningsunderhåll och schaktfri förnyelse är självklarheter för den som vill få mest för pengarna. Men det gäller att ha rätt kompetens och veta vilka genvägar som finns. Våra teknikdagar ger dig just den kunskap du behöver. 

Redan dagen efter kan du arbeta mer klimatsmart
Läckande ledningar och tillskottsvatten innebär inte bara en onödig kostnad för kommunen utan också en potentiell miljörisk.

Samtidigt är förnyelsebehovet på många håll en tickande ekonomisk bomb. Ledningsnätet spelar också huvudrollen när det gäller kommunens beredskap för miljöförändringar, 100-årsregn och översvämningar.

Våra teknikdagar presenterar det allra senaste inom förebyggande underhåll – planering, prioritering, hjälpmedel och metoder. Du får också en genomgång av hur du väljer förnyelsemetod, med fokus på schaktfria metoder som ger tekniska och ekonomiska fördelar, mindre störning och skonar miljön.

Sist men inte minst så måste du veta. Det räcker inte att känna till att det går en vattenledning i Storgatan – du måste också snabbt kunna ta fram information om material och ålder, exakt läge, ventiler och brunnar samt ledningens kondition. Det här är VA-utvecklings hemmaplan och vi lovar – du kommer att ha nytta av varje minut!

Till hösten besöker vi fyra städer runtom i landet. När kommer vi till en stad nära dig?

Platser & anmälan

16 oktober Östersund
OSD Kongress, Krondikesvägen 93
Anmälan Östersund >

17 oktober Umeå – INSTÄLLD
Varmt välkommen till Teknikdagarna i Östersund istället.

7 november Stockholm
Stockholm Vatten, Bryggerivägen 10
Anmälan Stockholm >

13 november Ängelholm
Best Western Hotel Erikslund, Åstorpsvägen 15
Anmälan Ängelholm >

14 november Kalmar
Scandic Kalmar Väst, Dragonvägen 7
Anmälan Kalmar >

Vi klimatkompenserar din resa
På varje träff får ni ange hur många kilometer ni har rest för att ta er dit. Vi klimatkompenserar sedan er resa genom Klimatkompensera.se. Summan skänks till projektet ”Sodo och Humbo”, läs mer om projektet här >

Sista anmälningsdag: 10 dagar före varje seminarietillfälle.
Seminarieavgift: 900 kr
Avgiften faktureras efter inkommen anmälan. Anmälan är bindande. I avgiften ingår kaffe x 2, lunch samt dokumentation.
Vid grupper större än 8 personer kan ni göra en gruppanmälan, ta kontakt med någon av arrangörerna nedan för mer information.

Program

Se programmet här

Vi som arrangerar


Sebastian Adén
Pionjär när det gäller ledningsförnyelse med formpassade rör och flexibel slang. Ingen har renoverat mer dricksvattenledningar i Sverige än Svatek.


Thomas Månsson
Aarsleff är ett av få företag som förfogar över all tillgänglig teknik för flexibla foder. Vi har erfarenhet från komplexa ledningsförnyelseprojekt i Europa och resten av världen.


Anne Wolgast
VA-utveckling är störst i Sverige vad gäller verksamhetssystem för VA. Huvudprodukten VA-banken är allt som behövs på dagens och morgondagens VA-kontor.


Christoffer Johansson
Trots att Svapipe är yngst i branschen när det gäller luft/vattenspolning och identifiering av felkopplingar så har personalen längre erfarenhet än många andra. Det betyder trygghet!